XX Edició: del 2 al 8 de desembre de 2020

Edició Física: Teatre Tarragona // Edició online a Filmin del 26/11 al 16/12

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona del 3/11 al 24/11

MY FIRST TIME CULT

My First Time Cult: Fernando Colomo

Director Fernando Colomo
Country Spain // Càsting Fernando Ramallo, Neus Asensi, Joel Joan

Fernando Colomo és un dels cineastes clau del període de la transició a Espanya. Amb un estil directe, espontani i desenfadat, va superar els clixés de les comèdies de la generació anterior. Els seus films presenten des de moments clau de la primera transició (la “movida madrileña” —Qué hace una chica como tú en un sitio como este, 1978— el desfasament socialista —La vida alegre, 1987— o el desengany de certa joventut al marge —Bajarse al moro, 1989—) fins, posteriorment, revisions de certs episodis històrics (Los años bárbaros, 1998; Al sur de Granada, 2003). Amb el pas del temps, la seva carrera s’ha anat configurant com un fresc històric de la península ibèrica, basat en passatges de relacions humanes que sobreviuen a diversos contextos.

En aquesta línia cobra ara tot el sentit la recuperació de la seva òpera prima, Tigres de papel (1977), on una joveníssima Carmen Maura intenta trobar el seu lloc al món, en els dies previs a les primeres eleccions generals (1978). L’ànim postfranquista, l’ambient progre, l’efervescència social i la il·lusió pel canvi. En uns moments en què tant es parla de la renovació i la “nova política”, és clau conèixer la il·lusió amb què es van viure certs canvis en moments anteriors.

Enguany, Fernando Colomo ha tornat més lliure que mai. Ell mateix protagonitza Isla bonita, una fresca, alegre i lleugera comèdia, no exempta de profunditat, on sembla repassar els anhels i frustracions de diverses generacions. Un conte estiuenc on prevalen l’amistat i el sentit humà per sobre de tot.

  • Dissabte 5 // 20:00 h // ISLA BONITACAIXA FORUM
  • Dilluns 7 // 20:00 h // TIGRES DE PAPELANTIGA AUDIÈNCIA