XX Edició: del 2 al 8 de desembre de 2020

Edició Física: Teatre Tarragona // Edició online a Filmin del 26/11 al 16/12

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona del 3/11 al 24/11

Class enemy ( RAZREDNI SOVRAZNIK)

Director Rok Bicek
Country Eslovènia // Any 2013 // Durada 112'

Inèdita a Filmin
Premiada al Festival de Venècia, una pel·lícula de gran impacte que, en l’actualitat, tindrà una nova lectura amb l’auge dels totalitarismes a Europa i la ultradreta. Inspirada en les vivències de el mateix director, conjuga un càsting d’actors professionals amb joves actors amateurs en el paper d’estudiants. Amb un estil senzill i directe, crea una pel·lícula d’atmosfera demolidora on les analogies no paren de créixer: una classe, un
ensenyament, un país, que ens aniran sacsejant mentre que el relat continua en la seva espiral. Una pel·lícula que tots els membres de la comunitat educativa haurien de veure, que va conquerir pels festivals en els que ha participat i que també atraparà al gran públic.


Sinopsi: La professora d’alemany està de baixa per maternitat i el professor substitut, molt més estricte, no acaba de convèncer als seus alumnes. La seva relació ja és tensa a causa de la seva actitud i excés de llibertat dels alumnes, però tot empitjora quan Sabina, un
introvertida estudiant, se suïcida. Automàticament, els mètodes del professor es posaran en el punt de mira dels estudiants.


Raons per veure-la: Literalment, va posar a Eslovènia en el mapa de cinema sent una dels nominats al Premi LUX de Parlament Europeu, i inaugurant el gènere europeu de ‘bronca contra el profe’ al insti.