XX Edició: del 2 al 8 de desembre de 2020

Edició Física: Teatre Tarragona // Edició online a Filmin del 26/11 al 16/12

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona del 3/11 al 24/11

Adiós entusiasmo

Director Vladimir Durán
Country Argentina i Colòmbia // Language VO Castellà Sub Anglès // Any 2017 // Durada 79'
Càsting Camilo Castiglione, Laila Maltz, Mariel Fernandez

Inèdita a Filmin
Un espurnejant drama familiar amb un final sorprenent. Una pel·lícula que us acompanyarà temps després d’haver-la viscut.

El jove Axel viu a Buenos Aires amb les seves tres germanes grans, de les que en certa manera se’n fa càrrec. Elles gaudeixen de les seves fantasies infantils mentre segueixen preocupades per les seves pròpies vides. El seu apartament és un acollidor espai on escoltar música, menjar, llegir, dormir i discutir sota la càlida llum. Tot un íntim refugi familiar. Quan es disposen a celebrar l’aniversari de la seva mare hauràn d’afrontar el seu peculiar estil de vida.

Què és el que fa una família? Quins fils mantenen units als seus diversos membres? Les famílies comparteixen pisos, secrets, records i es coneixen, sovint, profundament. Encara que no es tracten amb el degut respecte, sempre es tenen els uns als altres. Vladimir Durán aconsegueix en el seu primer llarg plantejar totes aquestes qüestions a través d’una narrativa valent i fascinant, mentre deixa oberts nous interrogants en una dinàmica i fluctuant pel·lícula.

Explicar-vos massa coses sobre els complexos vincles familiars d’aquest grup de persones, no només us estriparia part del seu interès, sinó que us distrauria del seu principal encant: la seva peculiar energia narrativa que impregna tot el film, la capcitat de deixar-te anar per les seves alegries, les seves diverses personalitats i l’habilitat de transmutar converses, sons i imatges en tot un carrusel emocional. Unn xispejant drama familiar amb un estrany gir. Una pel·lícula que us acompanyarà temps després d’haver-la viscut.

Raons per veure-la: Amb aquesta obra, el REC va mostrar la seva cara més compromesa amb el cinema atrevit i d’autor, i jackpot! va guanyar el Premi de la Crítica. No és d’estranyar, ja que venia d’estrenar-se al Fòrum de la Berlinale i de guanyar Gènere i Avantguarda en BAFICI i Millor Pel·lícula i Millor Director a Cartagena. El director i el guionista van ser autors del que potser és una e les dedicatòries més divertides en el moment de recollir un premi.