Aquest dimarts 30 d’octubre s’ha desvetllat la proposta guanyadora del Concurs d’Imatge Rec 2018, un disseny que signen Violeta Bofarull i Mo Espasa i que protagonitzarà la imatge gràfica del REC 2018

– Enguany, el REC 2018 es durà a terme de l’1 al 9 de desembre

– Durant aquest mes de novembre, el festival escalfa motors amb les sessions del cicle RECvolucions, amb projeccions internacionals que ofereixen històries que giren entorn del canvi, tant en l’aspecte personal com social

 

La revolució és canvi, moviment, evolució i també creativitat. Enguany, el cartell del Festival REC gira entorn d’aquest concepte, a través de la proposta que signen les artistes Violeta Bofarull i Mo Espasa i que aquest dimarts 30 d’octubre s’ha presentat de manera oficial a la Casa Joan Miret de Tarragona.

La proposta que signen Bofarull i Espasa ha estat la guanyadora d’entre totes les que s’han presentat a l’edició d’enguany del Concurs d’Imatge REC 2018. La imatge gràfica d’enguany és una reinterpretació de l’obra pictòrica francesa La llibertat guiant al poble. Segons les dissenyadores, la proposta té l’objectiu de “plasmar el concepte de revolució” atès que el cinema és una disciplina col·lectiva “per assolir un projecte en comú”. Un element clau de la proposta de les dues autores és la substitució de la bandera del quadre per un croma (fons verd que en televisió i cinema s’utilitza per superposar-hi una altra imatge a la postproducció), que simbolitza “les possibilitats infinites” dins el món del cinema.

Els dissenys finalistes del concurs han estat els realitzats per Judit Guinovart i per l’equip format per Ona Gibert i Ariadna Pujol, respectivament.

La presentació oficial de la imatge gràfica és el primer dels actes del REC 2018, que es durà a terme a la ciutat de Tarragona entre els dies 1 i 9 de desembre. Abans de les dates oficials de festival, el públic podrà obrir boca amb el programa previ RECvolucions, en col·laboració amb Obra Social La Caixa, que girarà entorn de les revolucions, tant col·lectives com individuals. Els films es projectaran els dies 6, 13, 22 i 29 de novembre a l’Auditori CaixaForum (C/ Colom, 2) a les vuit del vespre.

 

Quatre sessions de RECvolucions durant el mes de novembre

La primera pel·lícula del programa RECvolucions serà No intenso agora de João Moreira  Salles (2017). Es tracta d’un seductor assaig fílmic que mostra la vida de qui va implicar-se en accions inoblidables com van ser les revolucions del maig del 68 a França i Txecoslovàquia –de les que enguany se celebra el 50è aniversari–.

La setmana següent es projectarà la pel·lícula sueca Sami Blood (2016), que ens mostra la història d’una noia lapona que ha de trencar amb tots els seus lligams i cultura per tal d’arribar a una nova vida. Ha sigut guanyadora de diversos guardons, entre els quals destaca el Premi a la Millor Òpera Prima de la Mostra de Venècia.

El dijous 22, l’Auditori projectarà Tódalas mulleres que coñezo (2018), en què una conversa casual entre un grup d’amigues sobre vivències personals acaba revelant experiències comuns. La projecció es durà a terme en col·laboració amb l’Institut Català de la Dona, a través del Servei d’Informació i Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Tarragona (SIAD). En acabar la projecció comptarem amb la presència de la directora del film, Xiana Do Teixeiro, qui conversarà amb el públic.

Per acabar el RECvolucions, el dia 29 de novembre es projectarà La revolución silenciosa (2018). El film mostra la història d’uns estudiants alemanys de batxillerat l’any 1956 que, moguts per les revoltes del poble hongarès, decideixen guardar un minut de silenci en solidaritat amb els insurgents i les víctimes de la repressió soviètica.

 

 

El festival gira per la província amb ‘REC On The Road’

Paral·lelament, el festival visitarà altres municipis de la província de Tarragona amb el programa REC On The Road. Així, el 23 de novembre es mostrarà al Cineclub Altafulla Link la pel·lícula La mano invisible de David Macián (2016), guanyadora del Premi del Públic al REC 2016. A més, els assistents podran gaudir de la presència de l’actor Daniel Pérez Prada. La setmana següent, el 29 de novembre, el REC visitarà el Cineclub La Ràpita amb el film Matar a Jesús de Laura Mora Ortega (2017), guanyador del Premi del Públic al REC 2017.

 

Cinema i cooperació, de la mà

Per acabar el mes, el 30 de novembre a l’Antiga Audiència de Tarragona es presentarà la pel·lícula turca Rauf (Soner Caner i Baris Kaya, 2016), dins el programa Tardor amb CooperAcció, en col·laboració amb la Xarxa de Centres Cívics i el Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. El film, adreçat a públic familiar, ens explica la història del jove Rauf, un nen kurd que cerca amb desesperació un obsequi de color rosa per a la noia de qui està enamorat, amb el conflicte turc-kurd com a teló de fons. Rauf forma part del projecte europeu WRAP!, d’alfabetització audiovisual per a nens i adolescents, on el REC participa com a soci juntament amb altres sis països de tota Europa. El projecte WRAP! rep el suport del programa MEDIA de Creative Europe.