L’Antiga Audiència acull la cloenda i entrega de premis  

Aquest llargmetratge de Marcela Said posa el focus en la relació entre una dona casada i un ex-coronel de Pinochet i aconsegueix la distinció de millor primer llargmetratge en l’edició d’aquest 2017. El Jurat internacional també fa una menció a ‘LES GARÇONS SAUVAGES’ per la seva força visual

El Jurat de la crítica distingeix la pel·lícula ‘ADIÓS ENTUSIASMO’, de Vladimir Duran

Per la seva banda, el Jurat jove destaca la creativitat i potència de ‘LES GARÇONS SAUVAGES / THE WILD BOYS’, amb menció per a ‘TESNOTA’

El Premi del públic recau en ‘MATAR A JESÚS’  

Solidesa narrativa i actoral per una pel·lícula que tracta un tema tan complex com els ecos que encara ressonen de la dictadura en la societat xilena. Aquest és l’eix central de ‘LOS PERROS’, de Marcela Said, el fillm que s’enduu pel premi del Jurat Internacional com a Millor opera prima en l’edició del Festival REC 2017.

Amb la mà ferma en la direcció, uns actors en estat de gràcia i una sèrie de cuidades al·legories visuals, Marcela Said construeix un film en el qual teixeix un univers que atrapa a l’espectador i que l’atrapa, de la mateixa manera com la protagonista -Mariana- es veu embolicada en una trama desconeguda per a ella quan aprofundeix en l’univers del seu instructor d’equitació, Juan, un exoficial de cavalleria conegut com El Coronel que està sent investigat per abusos de drets humans.

“Enguany escollir la pel·lícula guanyadora ha estat complicat, a causa de la qualitat i varietat de les 11 pel·lícules a competició”, destaca el Jurat Internacional, que des del dimarts 5 de desembre ha pogut visionar totes les candidates a millor òpera prima, quatre de les quals -‘SEVERINA’, ’CLUB EUROPA’, ’THE STARRY SKY ABOVE ME’ i ’MANIFIESTO’- s’han pogut veure per primera vegada al conjunt de l’Estat Espanyol en el marc de REC 2017. La resta de llargmetratges a concurs s’estrenaven per primer cop a Catalunya.

De la mateixa manera, els membres del Jurat Internacional han decidit atorgar una Menció especial a ‘LES GARÇONS SAUVAGES /THE WILD BOYS’, de Betrand Mandico, per tal de reconèixer la tasca de creació “d’un univers cinematogràfic oníric i sensual i una mirada desinhibida sobre el concepte de gènere”.

El Jurat de la crítica distingeix ‘ADIÓS ENTUSIASMO’, de Vladimir Duran

A més a més de la distinció com a Millor òpera prima, el Festival REC d’enguany compta amb més pel·lícules que han vist guardonada la seva proposta original, valenta i arriscada.

Aquest és el cas de ‘ADIÓS ENTUSIASMO’, de Vladimir Duran, que ha aconseguit el reconeixement del Jurat de la crítica, un film que aprofundeix en els secrets d’una família, que planteja diverses qüestions a través d’una narrativa que manté nombrosos interrogants.

En aquest cas, el Jurat de la crítica ha valorat la manera com el film “es transforma des del punt de vista estètic i narratiu, a partir de la presència d’un cos absent”, a més a més destaca la incursió en el gènere musical, “a través d’unes cançons i imatges d’arxiu que evoquen la història familiar en un encertat escenari laberíntic”.

El Jurat jove reconeix LES GARÇONS SAUVAGES / THE WILD BOYS’

Una estètica immersiva, un muntatge trencador i una estructura narrativa que manté a l’espectador totalment absort, a través d’una crítica social atrevida i justificada. Aquests són els arguments que esgrimeix el Jurat jove del Festival REC 2017 per premiar ‘LES GARÇONS SAUVAGES / THE WILD BOYS’, de Bertrand Mandico.

A més a més, el Jurat jove també concedeix una menció per a ‘TESNOTA’, de Kantemir Balagov, una pel·lícula que relata les decisions d’una família al voltant del segrest d’un dels seus membres i, de la qual, el jurat ha reconegut el “treball del director i les actuacions memorables” del conjunt dels actors.

‘MATAR A JESÚS’ s’enduu el Premi del públic

Per la seva banda, el públic assistent a les diferents projeccions del Festival REC 2017 ha optat per destacar el treball de Laura Mora a ‘MATAR A JESÚS’, una pel·lícula que explora els límits de la venjança i que ens parla de la història de la Paula, una noia que es topa amb l’assassí del seu pare i que ha d’aprendre a encarar el seu futur.

Els espectadors que desitgin recuperar les pel·lícules escollides com a Millor opera prima 2017 -‘LOS PERROS’- i el Premi del públic, tenen l’ocasió de gaudir-les de nou a l’Antiga Audiència de Tarragona. La sala projectarà ‘LOS PERROS’ a les 18 hores del diumenge i ‘MATAR A JESUS’ a les 20 hores, en el que és una nova ocasió per a gaudir  de nou d’alguns dels films que han tingut més repercussió en l’edició d’enguany.